Суапова линия, която правим с Европейския съюз,  е да получим

...
 Суапова линия, която правим с Европейския съюз,  е да получим
Коментари Харесай

Ангарски: Суапът е като чейндж бюро

 

" Суапова линия, която вършим с Европейския съюз,  е да получим опция да изтеглим 2 милиарда при ликвидна рецесия против левове. Левът е приет, че е конвертируем и постоянен. Това е ясна оценка, че ни имат доверие. Суаповета интервенция е като в обмен бюрото – даваме левове и ни дават евро. Преди нас това към този момент направиха Хърватия и Дания. Това съобщи бащата на валутния ръб Красимир Ангарски в предаването " Офанзива с Любо Огнянов ".

Според него „ доста закъсняваме за чакалнята на Еврозоната, само че по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай “.

Ако не бяхме в Европейски Съюз, нямаше да има такава суапова договорка. Получихме спомагателна непоклатимост за банковата система, изясни Ангарски. Той обаче се учуди от бързото назначение на човек от квотата на президента в управителния съвет на Българска народна банка.

Заяви още, че не би трябвало да се отписват цели браншове още от в този момент. Смята, че е добре, че ще се отстранен визите за руснаците и че би трябвало да се опита да се избави сезона.

Той счита, че ще има задоволително пари, за рестартиране на стопанската система. " Грантовете може би ще съберат разликата от безлихвените заеми. Ще се намират пари, огромната част от тях ще идват в нереформирани браншове ", добави Ангарски.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР